kooklessen

Als blijk van waardering en als dank voor het geschonken vertrouwen, ontvangt Raymond Engelbertink zijn klanten in het gecreëerde kooktheater – één van de prachtige designkeukens die de belevingsruimte in Geleen rijk is – voor een leuke en leerzame avond met kooklessen van de professionele koks van Keukenzinnig. In de ogen van keukenkunstenaar Raymond Engelbertink maken zijn klanten namelijk deel uit van de Keukenzinnig-familie en met familie eet en geniet je samen.

Als cadeau ontvangen deelnemers aan de kooklessen een luxe koksmes en een van het logo van Keukenzinnig voorzien kookschort en houten snijplank.

KEUKENZINNIG KOOKDEMO 3 GANGENMENU

Ossenhaas, hoeve ei, kerrie, borage

Steak tartaar
1200 gr ossenhaas mosterd sriracha 2 eetl. Kappertjes 2 eetl. cornichons olijfolie 1 eetl. Sjalotten peper van de molen zout en 1 eetl peterselie

Bereidingswijze:
1200 gr ossenhaas mosterd sriracha 2 eetl. Kappertjes 2 eetl. cornichons olijfolie 1 eetl. Sjalotten peper van de molen zout en 1 eetl peterselie

Hoeve ei

Benodigheden:

12 koude hoeve eieren azijn

Bereidingswijze:
Zet een grote pan met water op het vuur en voeg hier azijn aan toe niet teveel een klein zuurtje als het water bijna kookt voegen we daar de eieren toe zonder schil aan toe proberen het eiwit om het eigeel te houden als ze goed gepocheerd zijn halen we ze eruit en even op keukenpapier leggen voor het water eraf te krijgen.

Kerriegembercrème

Benodigdheden:

scheutje olijfolie ½ lepel kerriepoeder 15 gr verse gember scheutje gembersiroop 125 gr creme fraiche peper en zout

Bereidingswijze:
Myoteer de kerriepoeder in de olijfolie laat deze beetje afkoelen en voeg hem aan de creme fraiche toe. Snij de verse gember heel fijn(niet hakken) en voeg deze ook toe. Breng alles op smaak met een scheutje gembersiroop, peper en zout.

Borage
Voor de garnering gebruiken we een aantal cressen zoals borage deze smaakt na komkommer.

Vers uit de zee, holandaise, rosevalaardappel, groenten

Vis


Snij de vis in de gewenste portie, we bakken deze rustig aan op huidkant en garen hem heel even door in de oven indien dit nodig is.

Gastrique

Benodigdheden:
3 sjalotten 1 teen knoflook 2dl azijn kwart bosje dragon 2dl gevogelte bouillon 2 dl witte wijn 1 kruidnagel 5 peperkorrels een laurierblad

Beriedingswijze:
Zet de sjalotten aan in wat olijfolie samen met de knoflook en de dragon blus dit af met de azijn en laat de helft verdampen niet te hard laten koken voeg hier de peperkorrels, laurier en kruidnagel aan toe. Dan voegen wij de witte wijn eraan toe en weer laten koken met ong. 1dl en als laatste de kippenbouillon hierraan toevoegen.

Hollandaise


Benodigdheden:
150 gr eidooier 150 gr gastrique geklaarde roomboter 1 citroen

Bereidingwijze:
Doe 400 gr roomboter in een pan en laat deze rustig smelten zodat zich het melk van het vetgedeelte gaat losmaken.
Klop de eidooiers met de gastrique in een ketel tot we een mooie volle massa hebben gekregen, giet hierna rustig de geklaarde boter erbij zodat de saus dikker wordt en gaat binden. Voeg citroensap en zout na smaak aan toe.

Rosevalaardappelmousseline


Benodigdheden:
750 gr rosevalaardappel 200 gr boter room peper en zout

Bereidingwijze:
Snij de boter in blokjes en leg deze koud.

Schil de aardappel en snij deze in kleine gelijkmatige stukjes. Kook deze in water met zout. Als deze goed gekookt zijn gieten we ze af en koken we ze droog hierna wrijven we ze door een zeef. Dan voegen we de boter eraan toe en roeren deze erdoor totdat de boter is opgelost. Als we de mousseline gaan opwarmen doen we eerst een beetje room met water in een pannetje en bergen dit aan de kook dan voegen we er pas

Chocolade, vanille, karamel, popcorn

Chocolademousse

Benodigheden:

400gr room 3 eieren 100gr suiker 200gr pure chocolade beetje rum

Bereidingswijze:

Klopt de slagroom op yoghurtdikte en zet deze koud. Smelt de pure chocolade au bain-marie. Klopt de eieren met de suiker op tot is opgelost in de eieren. Voeg aan deze massa de gesmolten chocolade toe let op dat deze niet te warm is. Meng de geslagen room onder deze massa. Zet de mousse meteen koud zodat deze mooi kan opstijven.

Chocoladecrumble

Benodigheden:

100gr suiker 70gr gemalen amandelen 75 gr roomboter 80 gr bloem 25 gr cacaopoeder zout

Bereidingswijze:

Meng alles goed door elkaar totdat je mooie kruimels krijg strooi ze uit over een bakplaat en bak ze in een oven ong. 10 min op 170 graden

Salted karamel:

Benodigdheden:

200gr suiker 100 gr boter 1 tl grof zeezout 125ml room 1dl water

Bereidingswijze:

Snij de roomboter in blokjes. Zet de suiker met het water op in een steelpannetje als de suiker begint te kleuren voeg dan de klontjes roomboter eraan toe en laat deze smelten. Voeg rustig de room toe niet alles in een keer in drie of vier keer. Roer en laat zachtjes koken. Zet het vuur uit en voeg het zout eraan toe (doe dit ook beetje bij beetje en proef het zoutgehalte let op de warmte van de caramel).

Vanille- ijs

Hier maken we mooi ijsbollen van op het moment dat het dessert wordt geseerveerd.

Popcorn

We nemen een handje popkorn en poffen deze in wat olie op niet al te hoof vuur.

Atsinacress

Voor de garnering gebruiken we atsinacress deze geeft een…